Kylling Marrakech

Herlig, eksotisk ret med kylling, abrikoser, kikærter og couscous. Lav den som lækker gæstemad eller forkæl familien med den på en hverdag.

Ingredienser

  • 1 stor landkylling
  • 3 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 1 chili
  • bouillon
  • spidskommen
  • reven citronskal fra en øko-citron
  • saft fra en citron
  • saft fra en appelsin
  • ca. 200 g tørrede, saftige abrikoser
  • ca. 200 g forkogte kikærter
  • Tilbehør: 500 g couscous

Sådan gør du

Parter kyllingen i 4 stykker. Brun stykkerne i olie i en stor tykbundet gryde. Tag dem op.

Svits hakket hvidløg og skalotteløg i olien til de er gyldne. Tilsæt chili (med og uden kerner efter smag og type, husk kerner giver brændende smag).

Tilsæt kyllingestykkerne, og dæk dem halvt med boullion. Tilsæt citron, appelsin, spidskommen, salt og peber og lad kyllingen simre i ca. 40 minutter ved svag varme.

Lad abrikoserne og kikærterne koge med de sidste 10 minutter.

Når retten er færdig sies væden fra gennem en sigte el. lign. Giv væden et opkog og hæld 1/2 liter af den over couscousen i en gryde. Læg låg på og lad det trække i ca. 5 minutter – uden der er tændt for varmen.

Tilsæt herefter lidt olivenolie og rør forsigtig rundt i couscousen mens du gradvist åbner for varmen.

Den færdige couscous anrettes med kyllingen, abrikoserne og kikærterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *