Kartoffelsuppe

Velsmagende og billig vintermad. Og god til at putte grøntsagsrester i. Du kan lave suppen med alle solide grøntsager. Især rodfrugter er godt, men du kan også bruge fx broccoli og blomkål.

Ingredienser

  • 5-7 kartofler
  • 5 gulerødder
  • 1-2 porrer
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • Timian
  • Salt og peber
  • Crème fraîche eller fløde

Sådan gør du

Grøntsagerne renses og koges i vand uden salt, indtil de er helt møre. Hæld lidt af kogevandet fra, men gem det til at spæde op med senere. Mos eller blend grøntsagerne i det resterende vand til en suppe. Jævn suppen med crème fraîche eller fløde og spæd op med kogevand, hvis den bliver for tyk. Smag til med salt, peber og masser af timian.

Serveres med friskbagte flûtes. Det smager også rigtig godt med ristet bacon i små stykker drysset hen over suppen ved servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *