Jacobs oksehalesuppe

Solid og velsmagende suppe til de kolde efterårs- eller vinterdage. God at lave i weekenden, hvor der er tid til simre-retter.

Ingredienser

  • ca. 2 kg oksehaler
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • frisk chili efter ønsket styrke
  • 3,5 liter vand
  • bouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • tomatpuré
  • paprika
  • 2 kviste rosmarin

Sådan gør du

Befri oksehalerne for det værste fedt. Brun dem i en tykbundet gryde. Tag dem op.

Svits hakkede hvidløg, chili og revne gulerødder i gryden. Læg oksehalerne tilbage og dæk dem med vand. Tilsæt bouillon, tomater og tomatpuré og rosmarin og paprika. Lad gryden simre i 2-2 1/2 time.

Skum jævnligt fedtet fra. Tag oksehalerne op og løsn kødet og skær det i fine strimler, som kommes tilbage i suppen.

Server med brødcrutoner til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *