Solid og velsmagende suppe til de kolde efterårs- eller vinterdage. God at lave i weekenden, hvor der er tid til simre-retter.
Ingredienser
- ca. 2 kg oksehaler
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- frisk chili efter ønsket styrke
- 3,5 liter vand
- bouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- tomatpuré
- paprika
- 2 kviste rosmarin
Sådan gør du
Befri oksehalerne for det værste fedt. Brun dem i en tykbundet gryde. Tag dem op.
Svits hakkede hvidløg, chili og revne gulerødder i gryden. Læg oksehalerne tilbage og dæk dem med vand. Tilsæt bouillon, tomater og tomatpuré og rosmarin og paprika. Lad gryden simre i 2-2 1/2 time.
Skum jævnligt fedtet fra. Tag oksehalerne op og løsn kødet og skær det i fine strimler, som kommes tilbage i suppen.
Server med brødcrutoner til.