Chili con carne

Chili med oksekød, bacon og bønner – tidskrævende, men det hele værd. Stor stor portion, så der er mad til mange eller til flere dage.

Ingredienser

  • 1-1,5 kg oksekød i tern – af den slags der skal stege/koge længe
  • 1/2 kg bacon i tern
  • 8 store løg (gerne rødløg)
  • 5-6 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser chilibønner
  • 2 dåser kidneybønner
  • 3-4 peberfrugter
  • 1 squash
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 spsk chilipulver (vælg selv hvor stærk)
  • 4 chilier

Sådan gør du

Steg bacon til det er sprødt. Imens hældes tomater og bønner i en dejlig stor gryde. Mens tomater varmer op og baconen steger, hakkes løg.

Når baconen er stegt drænes den og hældes i gryden. Løgene steges brune (gerne i baconfedtet) og hældes i gryden. Kødet steges – vandet kommer ud, så bliv ved med at stege til det er væk igen.

Imens skæres peberfrugter og squash i tern. Kødes stoppes i gryden og grønsagerne steges let inden også de kommer i gryden. Krydderierne tilsættes, og når gryden koger skrues ned, så det kun lige simrer under låg.

Chilien skal koge så lang tid som muligt og mindst i fem timer. Kødet skal være helt mørt og trævlet, løgene skal være rigtigt svære at finde. Kog den eventuelt en time eller to den ene dag og videre den næste dag.

Hvis den er for tynd kan låget tages af en time eller to, hvis den er for tyk tilsættes mere tomat. Når du selv synes konsistensen er helt rigtig kan du tilsætte mere chili efter behag, evt. “hot sauce”.

Serveres med friskhakket koriander, hvis man er til det, en klat crème fraice og revet stærk cheddar. Ummeguffe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *