Kanelsnegle

Findes der noget mere lækkert end nybagte kanelsnegle? Opskriften her er på helt klassiske snegle, der skal pyntes med glasur i fine farver – hvis de ellers når at køle af, før de er væk.

Ingredienser

Dej:

  • 300 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk

Fyld:

  • 100 g smør
  • 100 g brun farin
  • 2 tsk kanel

Desuden: æg til pensling og evt. flormelis og vand til glasur

Sådan gør du

Lun mælken og opløs gæren i den. Kom de resterende ingredienser i og lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Dejen deles i to og rulles ud i firkanter. Fordel fyldet ovenpå dejen og rul to roulader, der skæres i skiver til snegle. Sæt sneglene på en bageplade og tryk dem flade. Lad dem hæve i 20 min.

Sneglene pensles med pisket æg og bages midt i ovnen ved 220 grader i ca. 8 minutter.

Efter afkøling pyntes evt. med glasur af flormelis rørt op i vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *